Events

Intents Festival 2018

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor de vijftiende editie van Intents Festival in Oisterwijk. Voor mij is dit festival een echte ‘thuiswedstrijd’ omdat ik met 15 minuten fietsen al op het terrein sta. Dit jaar was de eerste keer in 2 jaar dat ik eindelijk weer kon gaan. Na mijn stageperiode in 2016 en een vakantie in 2017 kreeg ik voor deze jubileum editie eindelijk weer de kans om een van de leukste festivals van het jaar te bezoeken, en dat was zeker de moeite waard. Intents Festival is een hardstyle feest dat van 1 dag uitgegroeid is tot een 3-daags evenement met per dag duizenden bezoekers. Op vrijdag wordt de pre-party georganiseerd, hier komen voornamelijk de camping gasten op af. De dagen erna, zaterdag en zondag, krijgen de andere bezoekers de kans om los te gaan op het terrein. Momenteel telt Intents al vele stages: 8 op zaterdag en 9 op zondag. Deze stages verschillen qua muziek van lekker vunzige billen shake muziek tot aan heuse feestkrakers maar de nadruk ligt echt op de hardere stijlen. Door de jaren heen is de hardstyle die op Intents gedraaid wordt steeds harder en rauwer geworden, maar toch weet de organisatie het festival elk jaar weer uit te verkopen. Wat begon als een kleinschalig evenement is uitgegroeid tot een spektakel vergelijkbaar met Wish, 7th Sunday en zelfs Tomorrowland.

Voor mij en mijn vriendinnen begint Intents altijd bij iemand in de achtertuin. Hier eten en drinken we samen wat voordat we de korte fietsrit maken naar Oisterwijk. Dit jaar heb ik nog geen enkel festival meegemaakt met slecht weer (even afkloppen) en ook met Intents kon ik na heel veel twijfel toch mijn korte broek aan. Bij aankomst schrok ik wel een beetje. Ik had in al die jaren nog nooit zo’n lange wachtrij gezien. Gelukkig voor mij stond ik met dank aan mijn stagebegeleider dit jaar op de gastenlijst en kon ik meteen doorlopen. Helaas voor mijn vriendinnen duurde de wacht iets langer. Het kopen van een kluisje en munten ging gelukkig wel heel snel. Er waren over het terrein heen meerdere munten automaten beschikbaar waardoor de druk op de muntenverkoop bij de entree wat werd verminderd.

Wat mij altijd opvalt aan Intents is de aankleding van het festival. Dat is voor mij ook de voornaamste reden om Intents met Tomorrowland te vergelijken. Vooral de mainstage is elk jaar weer een kunstwerk. En voor deze jubileum editie was zeker geen uitzondering gemaakt. De main was aangekleed als extravagante birthdaycake compleet met vurige kaarsen en slingers. Naast de main waren er ook nog 2 stages nagebouwd uit voorgaande jaren om het jubileum jaar te vieren. Natuurlijk werden ook de oude vertrouwde Boombox en Outrageous stages weer opgebouwd en kon er bij slecht weer gefeest worden in het kleine Bavariafeestcafé of de indoor mainstage. Ten slotte was er voor de echte vunzige deuntjes liefhebbers een stage opgezet genaamd Onbesuisd waar de hele dag door de lekkerste muziek werd gedraaid. Als laatst hadden we ook nog Groovesum, maar hier ben ik helaas niet binnen geweest.

Ik ga graag naar Intents voor de hardstyle en ben niet vies van de wat rauwere stijlen. Toch merk ik dat de stages die wat ‘zachtere’ muziek aanbieden elk jaar in populariteit blijven groeien. Zo was de Onbesuisd stage dit jaar over vol en trok ook het Bavariafeestcafé veel publiek. Opzicht helemaal geen probleem, maar ik hoop wel dat Intents zijn ware aard behoud en dat we over een aantal jaar nog steeds van hardstyle kunnen genieten. Mij zie je volgend jaar in ieder geval zeker terug op de zestiende editie van Intents Festival! Een korte recap van deze dag vind je terug op mijn youtube kanaal.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *