Over DailyMaud

Goeiemorgen, middag, avond, waar je je ook bevindt of wanneer je dit leest! Mijn naam is Maud Stubbe, 23 jaar en de eigenaar van Dailymaud. Ik ben een echte Brabantse en groeide op in een kleine dorpje in de buurt van ’S-Hertogenbosch waar je meer koeien dan inwoners telt. In 2019 studeerde ik af aan de Breda University of Applied Sciences in de richting tour manager, en momenteel werk ik als coördinator taalreizen en stages in het buitenland bij Information Planet Breda. Ik heb een passie voor reizen, muziek & social media, en ben met regelmaat te vinden achter mijn laptop scherm of met een camera in mijn hand. Op mijn blog ga je posts vinden over mijn reizen, festivals die ik bezoek, maar schrijf ik ook graag over persoonlijke onderwerpen en lifestyle gerelateerde zaken. 

Ontstaan DailyMaud

Als trots lid van generatie z groeide ik op tijdens de ontwikkeling van social media. Van mijn te cringe voor woorden Hyves profiel en mijn to cool for school eerste Facebook posts is helaas niks meer over, maar de interesse in alles social media gerelateerd is altijd gebleven. Voor het ontstaan van Dailymaud was ik bijna altijd op Instagram te vinden. Ik heb het altijd leuk gevonden om verhalen of nieuws met mijn volgers te delen, maar merkte dat Instagram daar gewoon niet genoeg ruimte voor had. Daar is eigenlijk het idee van Dailymaud ontstaan. Een blog betekende namelijk een groter platform en meer ruimte/letters om mijn gedachten op papier te kunnen zetten. 

De naam Dailymaud heeft echt een hele diepe en waardevolle betekenis.. maar niet heus. Ik vond het gewoon leuk klinken en had in het begin het idee dat ik dagelijks zou gaan posten. Daarnaast wilde ik ook een naam die zo neutraal mogelijk klonk, omdat ik naast reizen ook over andere ontwerpen wilde schrijven. 

Van gastblogger naar freelancer

Naast bloggen voor mijn eigen website ben ik ook actief als reporter (blogs & vlogs) voor een website genaamd Festival Lovers. Een website met alle ins en outs over de tofste festivals en feestjes in Nederland en zelfs het buitenland. Voor hen bezoek ik de leukste evenement (I know, zo zwaar) om vervolgens mijn eerlijke mening op papier vast te leggen. Als aanvulling maak ik ook voor elk evenement een uniek video, zodat de lezer een nog duidelijker beeld krijgt van het evenement en de organisatie. Samen met reisvideo’s is hier ook de passie voor het maken van video content ontstaan. 

Na een tijdje geschreven te hebben voor zowel mezelf als andere blogs is het idee ontstaan om Dailymaud officieel door te zetten als mijn eigen bedrijf. Niet alleen omdat ik merkte dat er meer en meer aanvragen binnen kwamen voor het maken van content, maar ook omdat ik het zelf gewoon ontzettend leuk vindt om creatief bezig te zijn. Met Dailymaud schrijf ik daarom als freelance copywriter nu teksten voor verschillende doeleinden: website teksten, blogs, instagram posts, Facebook posts, marketing teksten, you name it! Naast copywriting houd ik me ook veel bezig met het produceren van video en promotie materiaal. Voorbeelden hiervan vindt je op mijn Youtube kanaal, maar er komt snel meer aan. 

Dus ben je opzoek naar een creatieve invulling voor jouw website, blog, bedrijf of sociale kanalen? Neem dan contact met me op via Dailymaud@gmail.com. Ik kijk heel erg uit naar een leuke samenwerking!