Dagboek,  Lifestyle

Dagboek #1: Ik ben geslaagd!

Dames en heren, jongens en meisjes! Na een ontzettend lange en soms hele zware afstudeer periode mag ik eindelijk zeggen dat ik officieel mijn hbo bachelor heb gehaald! Ik kan het zelf amper geloven dat ik nu gewoon helemaal klaar ben met school en een deel van me beseft het zelfs nog niet helemaal. Ik merk wel dat er een ontzettend grote last van mijn schouders is gevallen en dat had ik echt heel erg nodig.

Voor degene die het niet weten, ik studeerde aan de Breda University of Applied Sciences (voormalig NHTV). Daar volgde ik een richting die momenteel helaas niet meer bestaat namelijk FBTR Tour Manager. Ik ben nu in feite opgeleid tot reisleider, maar omdat het natuurlijk om een hbo studie gaat ben ik nu ook in staat om mijn eigen bedrijf op te richten als ik dat zou willen. De afgelopen jaren aan de BUAS waren echt geweldig. Niet alleen vanwege het feit dat ik er compleet op mijn plek zat, maar ook vanwege de reisjes die ik heb kunnen maken dankzij de opleiding. Zo ben ik in jaar 1 naar Andalusië geweest, bezochten we in jaar 2 Java, Indonesië en in jaar 3 kregen we ook nog eens de kans om naar Portugal te gaan. Naast deze leuke reizen heb ik in jaar 2 ook nog eens 5 maanden in Barcelona gewoond voor stage, een periode waarin ik zo veel geleerd heb. Niet alleen over mezelf maar ook over het reisleider vak.

In jaar 4, september 2017 begon mijn laatste jaar met een minor event management. Daarna was het dan eindelijk tijd voor de afstudeer periode. Ik heb mijn afstudeerstage gelopen bij een agency en evenementen bureau in Tilburg. Voor hen heb ik onderzoek gedaan naar online media, en hoe zij online in konden zetten om het bedrijf te bevorderen. Mijn geplande afstuderen was eigenlijk in mei 2018, maar omdat mijn afstudeervoorstel niet op tijd goedgekeurd werd heb ik deze eerste deadline helaas niet gehaald. De tweede deadline lag in september 2018, maar vanwege privé redenen en het feit dat ik een herkansing nog niet gehaald had, mocht ik ook in september mijn scriptie nog niet inleveren. De volgende deadline, december 2018, moest daarom echt gehaald worden. En na heel veel bloed zweet en tranen is me dat dus eindelijk gelukt! In Januari 2019 kreeg ik te horen dat mijn scriptie door de commissie goedgekeurd was, en dat ik aan het eind van diezelfde maand mijn scriptie zou mogen verdedigen. En die dag was gister eindelijk aangebroken. Na de nodige zenuwen mocht ik om 11:30 eindelijk beginnen aan het allerlaatste obstakel wat nog tussen mij en mijn diploma instond en om 12:30 kwam het verlossende woord: JE BENT GESLAAGD! En wat een timing, aangezien ik aankomende vrijdag 1 februari ook nog eens jarig ben. Ik kan nu dus zowel een verjaardags- als een examenfeestje vieren.

En wat gebeurd er daarna? In eerste instantie wilde ik nog door gaan studeren. Maar vanwege een miscommunicatie begint de master die ik wilde gaan doen later dan gepland. Ik heb daarom besloten om tijdelijk meer te gaan werken bij mijn baan in de horeca en hou mijn ogen open voor leuke vacatures. Mocht ik niks vinden wat me echt aanspreekt, dan ga ik alsnog aan mijn master beginnen. En anders: lekker werken. Ik wil deze periode ook gebruiken om eindelijk weer de dingen te doen waar ik heel erg blij van word. Zo ga ik meer bloggen en probeer ik hier en daar ook meer muziek te gaan maken.

Ik wil iedereen bedanken voor de leuke reacties die ik tot nu toe binnen heb gekregen, je kunt je niet voorstellen hoe blij ik daar van wordt. Ik ben super enthousiast over dit ‘nieuwe hoofdstuk in mijn leven’ (jezus wat cliché) en kan niet wachten op wat er allemaal nog gaat komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *