Dagboek,  Lifestyle

Doei oud, hallo nieuw – Mijn voornemens voor 2021

Doei oud, hallo nieuw! Als ik zeg ‘wat een jaar’ dan is dat denk ik een understatement. 2020 is voor niemand makkelijk geweest, zeker niet voor de mensen die ook daadwerkelijk iemand zijn verloren. Ik denk dat ik daarom voor iedereen spreek als ik zeg dat ik niet kan wachten op wat 2021 gaat brengen. Vandaag blik ik kort terug op de toch mooie momenten uit 2020 en kijk ik alvast vooruit naar wat ik hoop dat er in 2021 gaat gebeuren.

Recap 2020

Als ik terugkijk naar januari 2020 dan kan ik dat met een woord omschrijven: ‘positief’. Ik was net iets langer dan een jaar actief in mijn functie op werk, financieel een stuk stabieler dan toen ik nog student was en had allerlei leuke activiteiten op de planning staan. Rebirth, Lakedance, Supersized Kingsday, om maar een paar feestjes te noemen. Daarnaast had ik ook de ambitie om veel te gaan reizen en was Barcelona voor mei al geboekt. In februari vierde ik mijn 23ste verjaardag en vierde we, onwetend, het laatste feestje van het jaar, namelijk: Carnaval. Vanaf maart ging alles echt ‘down hill’ en we weten allemaal waarom: Corona, quarantaine, thuiswerken. Al met al de start van een hele hoop ellende. Mijn werkveld is de reisbranche, dus die eerste Corona klap hebben we ook echt wel gevoeld. Ik voel me daarom ook echt bevoorrecht dat ik mijn baan nog heb en geen uren in heb hoeven leveren. Iets wat veel andere, ook buiten de reisbranche, wel hebben ervaren. Ik werk nog steeds 40 uur per week, het meerendeel vanuit huis en 1 tot 2 dagen per week op kantoor met gepaste afstand tot mijn collega’s. 

(Mentale) gezondheid

Afgelopen jaar stond voor bijna iedereen in het teken van gezondheid. De gezondheid van de mensen om ons heen, onze dierbaren en ook die van ons zelf. Voor mij was gezondheid niet alleen met betrekking tot Corona een belangrijk woord. Ik worstel al best een tijdje met mijn lichamelijke & geestelijke gezondheid, het ene jaar wat meer dan de ander. Nee, ik ben niet ziek. Als ik spreek van mijn lichamelijke gezondheid dan heb ik het over mijn lichaam en mijn gewicht. 

Sinds 2016 ben ik vanwege privé redenen behoorlijk wat aangekomen. Iets wat ik wel in de gaten had, maar gewoon niet kon stoppen. Voor veel vrouwen zijn lichamelijke en geestelijke gezondheid direct met elkaar verbonden, en dat geldt zeker ook voor mij. Hoe zwaarder ik werd, des te slechter ik me mentaal begon te voelen. Ik heb van alles geprobeerd: shakes, koolhydraat arm, vasten, zelf sporten. Je kunt het zo gek niet bedenken en ik heb het geprobeerd. Halverwege 2020 was ik denk ik op mijn lowest. Ik was wat gewicht verloren, maar bleef heel erg op hetzelfde hangen en had totaal geen motivatie, Met name ook vanwege quarantaine & Corona. Het enige wat ik kon was huilen en mezelf schamen voor hoe ik eruit zag. In de zomer van 2020 heb ik daarom de knop omgezet voor mezelf en ben ik begonnen met personal training bij Me Personal Training in Oirschot. Een van de beste keuzes die ik dit jaar heb gemaakt!

Wat te verwachten in 2021?

De afgelopen maanden ben ik sterker geworden en heb ik meer respect gekregen voor wat zowel ik en mijn lichaam allemaal aankunnen. Ik zie ook veel verandering in mijn lijf, maar weet dat ik veel meer kan bereiken. Dit is daarom ook een van mijn grootste doelstellingen voor 2021, en daar wil ik jullie in meenemen. Momenteel voel ik me nog niet goed genoeg om online te delen wat momenteel mijn gewicht is, maar ik kan jullie wel vertellen dat mijn streefgewicht op de 75 KG ligt. En dat moet, nee wil ik, voor het einde van 2021 gehaald hebben. Als stok achter de deur wil ik jullie daarin meenemen. Zo ga ik op mijn blog en op Instagram veel meer delen, en ben ik ook van plan om wat video’s te gaan maken over mijn proces. Laat het me daarom ook vooral weten als er vragen zijn of dingen die jullie als lezer graag willen zien! 

Andere voornemens

Sporten, gewicht en gezondheid gaan dus met name belangrijk zijn voor 2021. Maar er zijn ook andere dingen die ik dit jaar dolgraag wil bereiken. Zo heb ik Dailymaud afgelopen jaar officieel  laten registreren bij de KVK, maar heb ik daar tot op heden nog niet zoveel mee gedaan. Een van mijn voornemens is daarom om Dailymaud als bedrijf echt van de grond te krijgen. Hoe ik dit ga doen, en wat ik ga aanbieden zal ik in een toekomstige blog nog toe gaan lichten. Wat ik wel alvast kan vertellen is dat dit veelal in het teken zal staan van copywriting, fotografie & videografie.  Daarnaast wil ik meer content gaan maken. Denk daarbij aan blogs, video’s & foto’s. Dit is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden, maar nooit volledig te tijd voor heb genomen. Hier gaat aankomend jaar dus zeker verandering in komen! 

Kleinere voornemens die ik graag wil benoemen, maar die natuurlijk afhangen van hoe het verder zal gaan met Corona, zijn onder andere meer reizen & meer festivals bezoeken. Zo heb ik nog een aantal tickets liggen voor festivals die in 2020 niet door konden gaan en heb ik inmiddels een uitgebreide lijst met bestemmingen en landen die ik nog graag wil bezoeken. 

Al met al is het voor iedereen een turbulent jaar geweest, en zullen de meeste mensen hogere verwachtingen hebben voor 2021. Je hebt hier kort kunnen lezen hoe ik het nieuwe jaar in ga, en wat je de aankomende tijd van mij kunt verwachten. Wat zijn jouw voornemens voor 2021? Of heb je misschien geen voornemens, en wil je dit jaar zijn beloop laten? Dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk. ik ben in ieder geval benieuwd, dus laat zeker even een reactie achter! Voor nu wil ik jullie bedanken voor het lezen, met name als je het tot het einde hebt gebracht. Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en een nog beter 2021 toe. Tot snel!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *