Events

Festival essentials: Wat neem ik mee naar een festival?

Warmer weer, langere dagen en kortere broeken, dat kan natuurlijk maar een ding betekenen: Het outdoor festival seizoen gaat weer beginnen! Het eerste festival dat bij mij dit jaar op de planning staat is Rebirth Festival op 13 en 14 april, en eerlijk gezegd kan ik daar al niet op wachten. Door de jaren heen heb ik al best wat festivals bezocht. Soms festivals van een dag maar op zijn tijd ook festivals die een heel weekend in beslag namen. Het is daarom soms moeilijk om te weten wat je mee moet nemen om de dag door te komen. Vandaag ga ik het daarom hebben over de dingen die je in je tas mee het festival terrein op moet nemen.

Fanny pack/ Heuptas
De ultieme festival tas voor mij zal altijd een fanny pack oftewel een heuptas zijn. You either love them or you don’t. Je weet wel, die dingen die vroeger iedereen droeg, vervolgens had iedereen een hekel aan ze, en nu zijn ze weer terug in de mode. Of je ze nou mooi vind of niet, ze zijn in ieder geval mega handig. Je hebt ze in verschillende maten waardoor er meer spullen in kunnen dan je denkt, en je bent de hele dag handsfree. Geen tas die van je schouder afvalt, of angst dat iemand je tas van je steelt. Alles zit veilig voor op je lichaam en is ten aller tijde binnen handbereik.

Oordoppen
Ken je dat verschrikkelijke gepiep of gesuis in je oren na een feestje of festival? Dit noemen we ook wel ‘tinnitus’ en houdt in feite in dat je geluiden hoort die er eigenlijk niet zijn. Wanneer je dit vaak achter elkaar ervaart kan dat leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en ontsnap je nooit meer aan de piep in je oren. Oordoppen zijn daarom essentieel! Zelf gebruik ik de oordoppen van RaveSafe, een bedrijf dat is opgericht door iemand die zelf blijvende gehoorschade over heeft gehouden aan festivals en feestjes en nu de rest van Nederland daarvoor wil beschermen. De oordoppen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en ook de koker waarin ze komen kun je in een bepaalde kleur kiezen. De prijzen rijken van een startset voor 19,95 naar een PRO-startset van 29,95 tot een Ultimate startset van 59,95. Meer informatie over de verschillende pakketten en opties vind je hier. Met mijn code ‘MAUD10’ krijg je dan ook nog eens 10% korting over je gehele bestelling!

De PRO-Startset van Rave Safe

Tickets
Een must die je natuurlijk nooit moet vergeten zijn je tickets. Hoe kom je anders het festival terrein op? Steeds meer festivals geven je de mogelijkheid om je ticket op je telefoon te laten scannen zodat je hem zelf niet uit hoeft te printen. Ik ben helaas heel old-fashioned en vind het voor de zekerheid altijd fijn om mijn ticket alsnog uitgeprint bij me te hebben.

Telefoon
Het volgende ding op deze lijst is vanzelfsprekend: je telefoon, oftewel dat ding dat praktisch gezien aan je hand vergroeid zit. Maar dat heeft er natuurlijk niks mee te maken. Je wil natuurlijk wel later op Instagram kunnen laten zien dat je ergens geweest bent. wat ook handig is aan het hebben van een telefoon is dat bijna alle festivals tegenwoordig een app hebben waarop je de plattegrond en de timetable van het festival kunt bekijken om zo je weg te vinden op het terrein. Ten slotte is een telefoon ook nog heel handig voor wanneer je je vrienden kwijt raakt, tenminste, als je bereik hebt.

Money & ID
Net als met een ticket, kom je niet ver op een festival zonder je ID-kaart of paspoort. De meeste festivals die niet 18+ zijn werken met bandjes om er zeker van te zijn dat ze geen alcohol verkopen aan minderjarigen. Je moet jezelf bij binnenkomst dus kunnen legitimeren. Ook een pinpas is eigenlijk vanzelfsprekend. Die biertjes betalen ten slotte zichzelf niet. Persoonlijk neem ik liever geen cash mee omdat ik bang ben om dat kwijt te raken.

Portable oplader
Niks is irritanter dan een lege telefoon op het moment dat je hem echt nodig hebt. Dit is op een festival niet anders. Investeer in een goede portable oplader, je weet wel niet zo’n dingetje van de action wat binnen de kortste keren kapot gaat. Nee echt een goede die je telefoon 1 of 2 keer helemaal vol kan laden. Zo kom je nooit zonder te zitten.

Hand sanitiser & vochtige doekjes
Als je al vaker een festival hebt bezocht dan ben je bekend met de toilet voorzieningen op het terrein. You know, de dixie. Dat smerige hok waar honderden mensen hun behoeften doen en waar de hele dag soms de brandende zon op staat. Ja, niet bepaald de meest hygiënische plek ooit. Ik neem daarom altijd graag iets van hand sanitiser mee zodat ik mijn handen kan wassen en het liefst ook vochtige doekjes in zo’n kleine reisverpakking. Die komen altijd van pas.

Zonnebril
Omdat we helaas in Nederland wonen hebben we niet altijd de garantie op mooi weer dus deze essential geldt niet voor ieder festival. Maar als de zon wel schijnt, dan kan een zonnebril echt niet ontbreken. Een hele dag in de zon staren zonder bescherming is namelijk niet ideaal.

Dat waren ze alweer, de 8 ‘essentials’ die ik altijd meeneem naar een festival. Nu jullie hebben kunnen zien wat er allemaal in mijn tas gaat, ben ik benieuwd naar jullie essentials voor festivals. Laat het me weten in de comments!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *