Lifestyle

Mijn Netflix aanraders – Juli 2020

Aangezien het Corona virus nog steeds onder ons is, en we helaas nog niet al te veel kunnen ondernemen, heb ik mijn Netflix abonnement begin deze maand nieuw leven in geblazen. Vandaag vertel ik jullie alles over de series die deze maand mijn aandacht hebben getrokken en waarom je deze gezien moet hebben. 

Cursed

Begin dit jaar was ik helemaal weg van “The Witcher”, ook een Netflix original, met Henry Cavill in de hoofdrol. Toen ik aan het einde van seizoen 1 zag dat ik nog tot 2021 moest wachten op seizoen 2 baalde ik daarom dus ontzettend van.  Ik was daarom erg enthousiast toen ik op Netflix een gelijkwaardige serie voorbij zag komen: Cursed. De serie volgt het leven van een jong meisje genaamd Nimue. Nimue behoort tot de Fey, een volk dat bestaat uit verschillende clans met elk hun eigen krachten. In haar verleden is er iets onverklaarbaars gebeurd waardoor ze zelfs door haar eigen volk als ‘freak’ wordt bestempeld. Ironisch wel, aangezien Nimue gedurende de serie de belangrijkste strijder blijkt in de oorlog tussen de kerk (de Red Paladins) en de Fey. 

De serie speelt zich af in het tijdperk vlak voor King Arthur, die je trouwens op een hele andere manier voorbij ziet komen. Ook de andere bekende namen in het verhaal van King Arthur komen voorbij: Merlijn, Lancelot, Excalibur. De serie lijkt in het begin verwarrend, maar hoe meer je kijkt, hoe duidelijker het wordt. Let op, je  eindigt met een ontzettende cliffhanger die ik persoonlijk erg frustrerend vond. 

Seizoen 1 bestaat uit 10 afleveringen van elk ongeveer 55-60 minuten.  

Warrior Nun

I know, het klinkt echt ontzettend raar, dat was ook mijn eerste reactie toen ik ‘Warrior Nun’ voorbij zag komen. Misschien is dat uiteindelijk ook wel de reden voor me geweest om de serie ook daadwerkelijk te gaan kijken. 

De hoofdrolspeelster, Ava, is 7 jaar oud en op vakantie met haar moeder in Malaga. Na een vreselijk auto ongeluk, waarbij haar moeder overlijdt, belandt Eva vanaf haar nek verlamd in een Spaans weeshuis, waar ze jaren later op mysterieuze wijze overlijdt. Maar zoals met Netflix-originals wel vaker blijkt, is de dood niet voor altijd. Ava ontwaakt in een lijkenhuis en merkt dat ze over super krachten beschikt, en nog beter: ze is niet langer verlamd. Ze blijkt later de uitverkoren aureool-drager te zijn van een geheime sekte die op demonen jaagt. Het grappige is alleen dat deze sekte volledig bestaat uit vechtende nonnen. Het feit dat een van deze nonnen luistert naar de naam ‘Shotgun Mary’ bewijst ook dat het niet je standaard nonnen zijn. 

Seizoen 1 bestaat uit 10 afleveringen met gemiddeld 40 minuten per aflevering. De serie eindigt met een erg chaotische cliffhanger. 

Unsolved Mysteries

Ik ben al jaren groot fan van misdaad series: real crime, NCIS, CSI, Bones you name it. Een serie zoals ‘Unsolved mysteries’ is mij daarom op het lijf geschreven. De show gaat zoals de naam al doet vermoeden over zaken uit het verleden die als onopgelost zijn bestempeld. Je krijgt gedurende de aflevering meer en meer te horen over de zaak, soms details of bevindingen waarvan je mond gewoon openvalt. En nog erger: het zijn allemaal waargebeurde verhalen & de interviews die af worden genomen zijn ook echt met nabestaande van het slachtoffer. 

Aan het einde van elke aflevering wordt de kijker opgeroepen om contact op te nemen met politie als ze meer informatie hebben over de zaak. Een long shot, maar altijd het proberen waard. Seizoen 1 bestaat uit 6 afleveringen van ongeveer 45 minuten. 

Oscuro Deseo

We hebben het (bijna) allemaal meegekregen, 365 days: de erotische  opvolger van Fifty Shades of Grey waarbij een Poolse journalist 1 jaar de tijd krijgt om verliefd te worden op een Italiaanse mafia baas. Volgens vele is de Mexicaanse serie Osucro Deseo wederom een waardige opvolger. 

Oscuro Deseo volgt het leven van een vrouw genaamd Alma, die net als haar man werkt als rechter binnen het Mexicaans rechtssysteem. Ze zijn al 20 jaar samen en hebben een dochter genaamd Zoë. Na 20 jaar is hun huwelijk niet meer hetzelfde als voorheen, en vooral op intiem vlak laat hun relatie nogal te wensen over. Alma vermoedt dat haar man een affaire heeft met zijn secretaresse en ontwikkelt daardoor zelf een seksuele relatie met de 23-jarige Dario. Wat leek op een onschuldige one night stand sleurt Alma en haar man mee in een web van geheimen dat ze beide verborgen wilden houden. 

Seizoen 1 bestaat uit 18 afleveringen van ongeveer 30-40 minuten per aflevering. De serie is volledig in het Spaans met Engelse en Nederlandse ondertiteling. 

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Het was wereldnieuws: de seks traffic kring van rijke zakenman Jeffrey Epstein. Praktijken waarbij de invloedrijke Amerikaan jarenlang jonge meisjes misbruikte, manipuleerde en verhandelde aan zijn rijke en machtige vrienden. De serie Filthy Rich gaat dieper in op waar het allemaal begon, hoe het verliep en hoe het uiteindelijk tragisch op zijn einde kwam. Gedurende de serie ga je je verbazen over hoe dit soort praktijken met minderjarige meiden zo lang heeft door kunnen gaan, zonder dat iemand er ook maar iets aan deed. Ik vond het ook heel tof dat de slachtoffers van Jeffrey, of in ieder geval een aantal van hen, verhaal deden over wat hen jarenlang is aangedaan. Dit maakte het allemaal nog een stukje heftiger.

Met het recentelijk arresteren van Ghislaine Maxwell, de rechterhand van Epstein, verwacht ik dat deze serie nog wel een staartje gaat krijgen. Voor nu krijg je 1 seizoen met 4 afleveringen van ongeveer 60 minuten per aflevering. 

Welke series zijn jou deze maand bijgebleven en zou je zeker aanraden aan andere? Laat het ons weten in de comments! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *