Top 3 online vintage winkels
Lifestyle,  Vintage

Mijn top 3 favoriete online vintage winkels

Vandaag deel ik met jullie mijn top 3 favoriete online vintage winkels. Tweedehands winkelen, of vintage shoppen zoals sommige het noemen, is iets wat ik de afgelopen jaren steeds meer ben gaan doen. Toen ik nog in Tilburg woonde is het echt uit de hand gelopen, omdat Tilburg echt een aantal toffe second hand winkels heeft. Voor mij gaat het niet alleen om iets moois vinden, maar ook de ‘thrill’ om iets te vinden dat uniek is. Nu ik niet meer in Tilburg woon, en natuurlijk ook vanwege Corona, is het steeds lastiger geworden om naar een fysieke winkel te gaan. Daarnaast is het zoeken door rekken met tweedehands kleding niet voor iedereen weg gelegd. Je moet namelijk ontzettend veel geduld hebben, en ohja, smetvrees is ook niet perse handig. Gelukkig bestaat er ook nog een andere optie: online.

Wildebrasvintage

Wildebras is een website die ik nog niet zo lang geleden via Instagram heb ontdekt. Het bedrijf bestaat sinds 2019 en is ontstaan in mijn favoriete stad: Tilburg. Je vindt er unieke en gender neutrale kleding die je niet zomaar tegenkomt in andere vintage winkels. Bijna dagelijks worden er nieuwe items aan de website toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren en Patagonia. Naast populaire merken vindt je hier ook andere unieke kledingstukken zoals band t-shirts, dragon printed shirts, graphic tees, accessoires en nog veel meer! Ik heb laatst voor het eerst bij hen besteld en ben super tevreden met de stukken die ik heb ontvangen. Mijn tip is om hun Instagram pagina nauwlettend in de gaten te houden, hier zie je namelijk als eerst de nieuwe items die ze uploaden. En ohja, momenteel zijn verzending en retournering helemaal gratis!

De website van wildebras Vintage

Vinted

Voorheen werkte ik altijd heel veel met United Wardrobe, dit is ook al een aantal keer voorbij gekomen op mijn blog. Recentelijk is dit door studenten opgerichte platform overgekocht door concurrent Vinted, waar ik ook al een tijdje op koop en verkoop. In essentie is Vinted identiek aan United Wardrobe als we puur en alleen naar het concept kijken. Je kunt er namelijk tweedehands kleding kopen en verkopen. Maar Vinted heeft nog een aantal pluspunten die ik zeker even wilde benoemen. Zo is  ten eerste de markt om te kopen/ verkopen veel groter. Naast Nederland werkt Vinted namelijk ook in andere landen binnen Europa, waaronder België, Frankrijk, Duitsland & Spanje. Maar het allermooiste: geen administratiekosten en commissie. Op Vinted betaal je als koper alleen de kosten voor het product + verzendkosten. Als verkoper mag je alles zelf houden, en hoef je niks af te staan. Win win dus! Omdat Vinted op een grotere markt opereert vindt je er ontzettend veel toffe items. Kopers staan altijd open voor ‘ discussies’ omtrent de verkoopprijs, waardoor je nog betere deals kunt scoren. Wil je ook een account aanmaken, dat kan makkelijk hier

Thriftonstore

Mensen die vaker tweedehands shoppen weten dat streetwear vintage een van de meest populaire items zijn om te vinden. Vooral merken als Nike en Adidas zijn super populair, waardoor goede items snel verkopen en dus moeilijk te vinden zijn. Maar niet op deze website! Thriftonstore heeft een ruim assortiment aan vintage Nike & Adidas kleding. Denk hierbij aan truien, vesten en t-shirts in een nog vaak prima staat. Daarnaast hebben ze ook een aantal re-worked items, zoals tassen gemaakt van polsbandjes of oude t-shirts. Thriftonstore is opgericht door een van de eerste ‘ top-sellers’ op United Wardrobe, en heeft daarom veel ervaring met het verkopen van vintage en tweedehands kleding. 

De website van Thriftonstore

Hopelijk heb ik een aantal van jullie enthousiast kunnen maken voor het kopen van tweedehands kleding. Ik weet dat het niet voor iedereen is weggelegd, maar als ik slechts een aantal mensen kan enthousiasmeren dan ben ik al tevreden! Natuurlijk ben ik altijd opzoek naar andere online winkels om tweedehands kleding te kunnen kopen. Dus heb jij de gouden tip? Laat dat dan weten in de comments!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *