Events

Review: RaveSafe hearing protection + Kortingscode!

Voor de meeste mensen, waaronder mezelf, is de allerleukste periode van het jaar weer begonnen: het outdoor festival seizoen! Ik heb mijn eerste festival van het jaar alweer gehad en er staan er ook alweer een aantal op de planning. Je zou het je daarom bijna niet voor kunnen zijn dat er überhaupt een nadeel is aan festivals, maar helaas, die is er dus wel en we noemen hem tinnitus. Als je een frequente festival bezoeker bent dan heb je vast wel eens kennis met hem gemaakt. Kenmerkend voor tinnitus is de piep die je in je oren hebt nadat je langere tijd bloot bent gesteld aan harde muziek. Meestal trek je je er niet veel van aan, omdat de piep gedurende dag steeds minder word. Een beetje net als een kater, voor sommige dan. Wat je echter niet weet is dat hoe vaker je dit hebt, des te groter de kans wordt op blijvende gehoorbeschadiging. Een tijdje terug kwam ik in contact met een super tof bedrijf dat festivalgangers wil beschermen tegen deze blijvende gehoorbeschadiging. Het bedrijf in kwestie is natuurlijk RaveSafe Hearing protection. In deze blog vertel ik jullie wat meer over hun producten en mijn eigen ervaring ermee. 

RaveSafe hearing protection is opgericht door een man die helaas zelf te maken heeft met blijvende gehoorbeschadiging. Het is daarom zijn missie geworden om de rest van alle festivalgangers hier tegen te beschermen. Om deze missie kracht bij te zetten doneert RaveSafe ook nog een 1% van iedere order aan stichting Hoormij om bij te dragen aan een gehoorschade-vrije toekomst. De oordoppen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en ook de koker waarin ze komen kun je in een bepaalde kleur kiezen. De prijs voor een startset komt neer op 35,50 EUR. Je kunt op de website ook extra’s toevoegen aan je bestelling! Wat uniek is aan de oordoppen van RaveSafe vind ik de akoestische membraanfilters die in de oordoppen gaan. Deze voorzien je van een vlakke demping op alle frequenties, zodat je veilig van muziek kunt genieten.

Ik besloot om de oordoppen de ultieme test te geven op het allereerste hardstyle outdoor festival van het seizoen: Rebirth. Wat me als eerste opviel is dat het ontzettend makkelijk was om ze mee te nemen in mijn kleine fanny pack dankzij de beschermkoker die je mee geleverd krijgt. Zo blijven de doppen makkelijk bij elkaar en tevens ook schoon. Wel wilde de beveiliging dat ik de inhoud van de koker liet zien bij binnenkomst maar daar had ik ook wel op gerekend. 

Ik nam voor RaveSafe ook altijd oordoppen mee naar festivals maar was deze altijd vrij snel beu. Voornamelijk vanwege het feit dat ik de mensen met wie ik was en de muziek op het festival amper kon horen. Om mijn oren te sparen ging er dus een hoop ‘muzikale ervaring’ verloren, en dat vond ik altijd zo jammer. Dankzij het filter in de RaveSafe oordopjes is dat absoluut niet het geval. Ja je hoor te de muziek wat zachter dan wanneer je de oordoppen niet in hebt, maar dit verschil is echt minimaal. Die pieken op de muziek gaan eraf, je weet wel die geluiden die over de boksen heenkomen waardoor je tijdens het festival soms al pijn krijgt aan je oren. Voor mij is dat echt de voornaamste reden om RaveSafe oortjes aan te schaffen: het feit dat je niet hoeft in te leveren op de ervaring van een festival. Je kunt gewoon genieten van de muziek en praten met je vrienden zonder dat je er bang voor hoeft te zijn da je blijvende gehoorbeschadiging oploopt. Hierom kan ik RaveSafe hearing protection echt aan iedereen aanraden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *