RocketBrain
Lifestyle

Studie stress: Een pil die je concentratie vermogen boost?

Als scholier of student wordt er van je verwacht dat je altijd je best doet. Het behalen van goede resultaten is immers belangrijk voor het verdere verloop van je schoolcarrière, toelating tot een goede school en vervolgens een goed betaalde baan. Tel daarbij een bruisend sociaal leven en een bijbaan bij op en je zult zien dat 24 uur per dag gewoonweg niet genoeg is om alles te doen wat je zou ‘moeten’ doen. De prestatiedruk op studenten wordt steeds hoger, en daarmee ook het percentage van studenten met burn-out of stress verschijnselen.

In 2016 verrichtte de UvA een onderzoek onder studenten en de resultaten liegen er niet om: 29% van de studenten heeft last van concentratieproblemen, 24% lijdt aan faalangst en zeker 25% heeft wel eens gedacht aan zelfmoord. Deze percentages hebben verschillende oorzaken. Zo worden verslavingen aan onder andere alcohol, drugs en sociale media vaak genoemd als enkele hoofdfactoren van stress, maar dat kunnen we niet als enige oorzaak aanwijzen. Het gaat ook om de strenge selectiecriteria van opleidingen in combinatie met het afschaffen van de studiebeurs, beter bekend als stufi. Naast het behalen van goede resultaten is het voor veel studenten en gezinnen vaak ook lastig om de hoge prijs van een opleiding te kunnen betalen. Hierdoor worden bijbaantjes voor veel studenten noodzakelijk en willen ze ook zo snel mogelijk hun opleiding voltooien zodat ze niet nog verder in de schulden komen. Ten slotte is er ook nog het studentenleven wat vaak op een voetstuk geplaatst wordt als de ‘mooiste tijd van je leven’. Je heb het gevoel dat je moet meedoen aan verschillende activiteiten zoals stappen om het echte studentenleven mee te kunnen maken. Althans dat is wat de meeste studenten denken.

Ook ik heb het niet altijd makkelijk gehad op school. Met name het afstuderen, waar ik nu nog steeds mee bezig ben, heeft al veel problemen met zich meegebracht. Door de aanhoudende druk om goed te presteren en de zenuwen, omdat ik soms niet begreep wat er van me verwacht werd, voelde ik mijn concentratie en motivatie met de dag afnemen. Vanwege de stress ging ik meer eten en kwam ik meer en meer aan. Langzaam maar zeker kreeg ik ook te maken met de lichamelijke klachten van stress: slaap tekort, haaruitval, meer honger of soms zelfs helemaal geen honger, eetbuien, een slechte huid en een steeds zwakker immuun systeem. Gek toch eigenlijk? Dat we in onze jonge jaren al zoveel op onze schouders moeten dragen? Maar hoe vervelend het ook klinkt, uiteindelijk is het iets waar we de rest van ons leven mee moeten dealen. Dat klinkt misschien heftig, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het is maar net hoe je er mee om leert gaan! Zo is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en net als ik niet bang te zijn om op tijd om hulp te vragen. Via je huisarts of andere instanties kun je terecht als je bijvoorbeeld door stress of andere oorzaken je leven even niet meer onder controle hebt. Samen met iemand anders is het vaak veel makkelijker om je leven weer op de rit te krijgen.

@maudstubbe

Bij mij spelen momenteel slaapgebrek, met als gevolg een slecht concentratievermogen, een grote rol. Ik kan me door de vermoeidheid minder goed focussen op de taken die ik dagelijks uit moet voeren en word door het minst geringe geluid al afgeleid. Gezond eten en eventueel homeopatische middelen, zoals melatonine voor slaapbevordering, zouden daar een uitkomst voor moeten bieden. Maar laten we even eerlijk zijn, de meeste studenten verkiezen liters koffie en/of Red Bull boven zo’n gezonde levensstijl. Via een mede-blogster, Iris Huijkmans (www.hetfeestjevaniris.nl), kwam ik terecht bij Rocketbrain. Rocketbrain biedt supplement capsules aan die ervoor zouden moeten zorgen dat je langer geconcentreerd blijft. Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Dat is dan ook precies de reden waarom ik het graag wilde proberen. Maar voor ik daar verder op in ga zal ik even uitleggen wat de Rocketbrain capsules nou precies inhouden. Rocketbrain capsules zijn in principe een gezondere optie voor Ritalin. Na het grondig onderzoeken van de hersenen, is er bij Rocketbrain gekeken wat er nou precies voor nodig is om geconcentreerd en gemotiveerd te blijven. Hiervoor hebben ze gekeken naar natuurlijke producten die de werking van de hersenen zouden kunnen stimuleren. Dit zijn de volgende producten:

  1. Bacopa Monnieri: Meer aandacht en een beter geheugen;
  2. Panax Ginseng: Beter humeur en laat de hersenen langer/ beter doorwerken;
  3. Rhiodala Rosea: Beter geheugen en laat hersenen langer/ beter doorwerken;
  4. L-Theanine: Vermindert stress en verhoogt focus;
  5. Cafeïne: Verhoogd focus en energie levels;
  6. Ginkgo Biloba: Vermindert stress en verhoogt tevredenheid en motivatie;
  7. Vitamine B6: Helpt de hersenen met het registreren van prikkels.

Deze zeven ingrediënten zijn allemaal natuurlijk, niet genetisch gemodificeerd, bevatten geen soya en/of allergenen en ook geen gluten. Je neemt twee capsules, 30 minuten voor het leren of presteren. Het effect van de capsules zou dan vier tot vijf uur moeten blijven. Na vier uur mag je voor wat extra vermogen nog een capsule bijpakken. Het wordt wel afgeraden om meer dan vier capsules te pakken binnen 24 uur. Daarnaast is het verstandig om ze op een lege maag te nemen en gedurende de volledige werkingsperiode geen cafeïne houdende producten te nemen. Een gezonde levensstijl is dus een must. Als je denkt dat je de dag na een heftig feestje een pil kunt pakken en dat je concentratie dan ineens super goed is, dan houd je jezelf voor de gek. Ik stond ’s ochtends op, nam mijn vitamine en daarna de capsule. Vervolgens wachtte ik een halfuurtje en pakte ik mijn ontbijt. Na het ontbijt begon ik aan mijn taken voor die dag.

Rocket Brain

Mijn bevindingen

Wat ik meteen merkte is dat ik me ontzettend goed kon focussen. Waar ik eerst heel snel afgeleid werd door bijvoorbeeld een Youtube video of een Whatsappje, kon ik nu lang doorwerken zonder ergens door afgeleid te worden. Ik voelde me soms nog wel duf en moe, maar het was niet storend. Ik deed mijn oortjes in, zette wat muziek aan en begon met wat ik moest doen. Daarnaast voelde ik me ook daadwerkelijk gemotiveerd om mijn taken zo snel en zo goed mogelijk te voltooien. Omdat ik momenteel niet kan sporten kon ik de capsules niet testen tijdens een intensieve prestatie. Ik heb ze echter wel genomen vlak voor het werken, en ook daar merkte ik verschil. Ik werk in de horeca en kon me na het nemen van de capsules beter focussen, en werd minder snel afgeleid door prikkels van andere tafels en gasten. Ten slotte viel het me ook op dat het in mijn hoofd vele malen rustiger werd. Voorheen was mijn hoofd altijd vol met verschillende dingen die ik moest doen en daar werd ik heel erg onrustig van. Het was echt een opluchting om eindelijk te kunnen werken zonder continu aan andere dingen te denken.

Ik kan Rocketbrain zeker aanraden aan iedereen die moeite heeft met zijn of haar concentratie vermogen. Gedurende de week heb ik me beter kunnen concentreren op mijn taken en voelde me ook gemotiveerd om binnen een korte tijd zoveel mogelijk dingen te doen. Wat voor mij echt als een verassing kwam, maar ook echt heel erg fijn was om te ervaren, was de rust in mijn hoofd. Tijdens het uitvoeren van mijn taken was mijn hoofd bijna compleet leeg. Dat is iets wat ik al een tijdje niet meer meegemaakt had. Aan het einde van de week had ik een hele hoop taken van mijn ‘to-do list’ afgestreept en dit gaf me een voldaan gevoel. Als laatste wil ik nog zeggen dat ik absoluut niemand wil ompraten om supplementen te gaan gebruiken. Het effect van Rocketbrain is voor iedereen anders en ik heb in deze blog alleen mijn eigen ervaringen gedeeld. Als je toch benieuwd bent geworden naar Rocketbrain dan kun je met de code “DAILYMAUD20″ 20% korting ontvangen op je aankoop op www.rocketbrain.nl. In een zakje zitten 36 capsules en daar betaal je 14,95 voor (of minder met de kortingscode DAILYMAUD20)! Daar doe je dus ongeveer 12+ harde studeer dagen of 2 tentamen weken mee!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *