Travel

Top 5 plekken waar ik nog naartoe wil reizen

In mijn vorige post heb ik jullie verteld over mijn reis naar Athene. Een bestemming die al jaren bovenaan mijn ‘wishlist’ stond. Vandaag wil ik jullie vertellen welke top 5 bestemmingen er nog meer op die lijst staan van plekken waar ik dolgraag nog een keer naar toe zou willen. Kleine disclaimer: ik ben dol op reizen en zou het liefst de hele wereld rond gaan. De 5 bestemmingen die ik nu opnoem heb ik al een tijdje concreet in mijn hoofd, vandaar dat ik ze benoem. De top 5 is  trouwens ook in willekeurige volgorde! 

IJsland

Ik hoor sommige van jullie al denken. Waarom zou je in godsnaam naar zo’n koude bestemming willen reizen? Voor mij is zon, zee en strand geen absolute must, maar juist een fijne bijzaak. IJsland heeft namelijk iets te bieden wat voor mij net zo interessant is als de zon: prachtige natuur.  Enkele voorbeelden daarvan zijn onder andere Thingvellir National Park, waar je de scheiding tussen de Euraziatische en Noord Amerikaanse tektonische platen kunt zien, Natuurreservaat Dimmuborgir, de Godafoss waterval en natuurlijk de Vatnajökll-Gletsjer. Daarnaast zou ik het natuurlijk ook super leuk vinden om de toeristische hotspots zoals hoofdstad Reykjavik en de Blue Lagoon te bezoeken. IJsland en haar prachtige natuur zijn onlangs nog in het nieuws geweest. Zoals de meeste van jullie misschien wel weten heeft Justin Bieber in IJsland zijn I’ll show you video clip opgenomen. Dit was bij de Fjadrárgljúfur-kloof (jezus wat een mond vol). Sinds de opname van die clip en het uitbrengen ervan is het bezoekersaantal voor deze kloof met 50 tot 80 procent gestegen! De vele bezoekers hebben echter een negatieve invloed op de natuur in het gebied. Er is daarom besloten om het natuurgebied tot en met juni 2019 te sluiten, zodat de natuur weer kan herstellen. 

Kroatië

Mensen die mij kennen weten dat ik niet het vakantie type ben dat stil kan zitten. Ik hou van het strand, net zoveel als ieder ander, maar na 2 dagen ben ik dit wel beu. Als ik op vakantie ben wil ik ondernemend zijn: dingen zien en bezoeken. Kroatië is daar de ideale bestemming voor. Naast de geweldige kustlijn en de prachtige stranden heeft Kroatië namelijk ook tal van steden met een indrukwekkende geschiedenis en een groot aantal natuurgebieden. De Plitvic meren bijvoorbeeld zou ik heel graag willen bezoeken. Maar ook steden zoals Dubrovnik, Porec, Trogir en Split (die trouwens allemaal op de UNESCO werelderfgoed lijst staan) scoren erg hoog op mijn lijstje met must sees in Kroatië.

Australië

Het volgende land op mijn lijst is Australië. Niet veel mensen weten dit, maar een groot deel van mijn familie (Stubbe) woont in Australië. Dit is allemaal begonnen met de oom van mijn vader, de broer van mijn opa dus. Hij emigreerde jaren geleden naar Australië en heeft daar de familie uit laten groeien. Ik wil Australië dus niet alleen bezoeken omdat het land alleen al verschrikkelijk veel te bieden heeft, maar ook omdat ik die kant van de familie graag beter zou leren kennen! Als ik naar Australië ga dan wel het liefst voor langere tijd. Zo heb ik genoeg tijd om mijn familie te zien en om door het land heen te reizen. Ik kan namelijk geen keuze maken welke plekken ik het liefst zou willen zien. Ik wil alles zien! 

Griekenland

In mijn blog over Athene vertelde ik jullie al dat ik al jaren een obsessie heb met alles Grieks en met name de Griekse mythologie. Het is daarom dus niet zo raar om het land in deze lijst tegen te komen. Binnen Griekenland bezocht ik natuurlijk al de hoofdstad Athene en een van de eilanden: Corfu. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken! Zakynthos en Santorini bijvoorbeeld staan al een tijdje op mijn verlanglijstje. Maar ook de andere eilanden zoals Cyprus, Kreta, Rhodos, Mykonos en Kos trekken regelmatig mijn aandacht. Naast de eilanden vind ik ook het vaste land in de omgeving van Athene heel erg boeiend. Ik zou het leuk vinden om hier een rondreis te maken langs verschillende plekken die belangrijk zijn binnen de Griekse mythologie zoals Delphi en de tempel van Poseidon. 

Azië

Toen ik in 2016 voor het eerst Europa uit ging om met school Indonesië te ontdekken was ik meteen verkocht. Indonesië was zo’n compleet andere wereld in vergelijking tot de veilige omgeving die ik heb hier in Nederland en zelfs in de rest van Europa. De contrasten tussen arm en rijk zijn zo groot en het feit dat je als blondharige Nederlandse van 1 meter 74 behandeld word als een of andere superster hebben heel veel indruk op me gemaakt. Maar ook de natuur, tempels en verschillende prachtige steden in het land zijn me erg bijgebleven. Mijn bezoek aan Indonesië heeft ervoor gezorgd dat ik heel graag nog meer landen in Azië wil bezoeken. Een aantal landen die hoog bovenaan mijn lijstje staan zijn onder andere Thailand, Maleisië, Singapore, China, India, Nepal, Laos, Cambodia en Vietnam. 

Momenteel is dat dus mijn top 5. Zoals ik in het begin al zei is dit slechts het begin van een lijst die eigenlijk nog geen einde heeft. Ik hou van reizen en wil dolgraag de hele wereld zien. Zo heb ik bijvoorbeeld ook heel erg veel interesse in Zuid Amerika, de Verenigde Staten en Canada. Gelukkig ben ik nog jong en heb ik nog even de tijd om te reizen en om landen van mijn wensenlijst af te strepen. Laat me in de reacties weten welke landen jullie nog graag zouden willen bezoeken! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *