Lifestyle

Voorstel rondje: Get to know me

Mijn naam is Maud Stubbe, een 21-jarige student toerisme uit Tilburg. Ik ben geboren in Den Bosch, Noord Brabant en heb het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht in Esch, een klein dorp in Brabant met meer koeien dan inwoners. Ik heb een zusje van 19, en mijn ouders zijn helaas gescheiden. Op mijn twaalfde ben ik begonnen met zingen en sinds mijn vijftiende speel ik daar ook gitaar bij. Ik treed graag op hier en daar en vind het leuk om mijn eigen liedjes te componeren. Daarnaast ben ik gek op reizen en ontdek ik graag nieuwe plekken waar een algemene ‘toerist’ niet zomaar zal komen. Een aantal andere random feitjes over mij:

  • Ik ben dol op eten, maar kan voor geen meter koken.
  • Ik heb 13 jaar gezwommen, heb hierin 18 diploma’s behaald, zwemles gegeven aan verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen en ik heb een aantal jaar wedstrijd gezwommen maar helaas is dit door een blijvende schouderblessure niet meer mogelijk.
  • Trampoline springen is mijn ding, zo erg zelfs dat mijn ouders toen ik nog thuis woonde op mijn zeventiende een nieuwe trampoline hebben aangeschaft omdat de onze kapot was. Ik bracht ongeveer 2 uur per dag door op dat ding.
  • Ik werk al 7 jaar in de horeca en vind het nog steeds ontzettend leuk om te doen!
  • Ik heb drie tattoeages: 1 op mijn rug, 1 op mijn ribben en 1 op mijn linker pols. De grootste was mijn eerste en de kleinste mijn meest recente. Momenteel ben ik aan het sparen voor een volledige sleeve op mijn rechterarm.
  • Ik spreek/ lees 5 talen. Nederlands is mijn moedertaal, Engels spreek ik al vloeiend van jongs af aan, Spaans omdat mijn allereerste vriend een spanjaard was en ik kan mezelf verstaanbaar maken in het Duits en Frans.
  • Ik heb discalculie, dus cijfers zijn absoluut niet mijn ding.

Mijn basisschool tijd heb ik doorgebracht op de Sint Willibrordus school in Esch. Vervolgens ben ik begonnen op het Maurick College in Vught, waar ik 5 jaar lang de HAVO heb gedaan. Na de HAVO was het tijd om naar een opleiding te gaan kijken. Dit vond ik ontzettend moeilijk, want hoe ging ik in godsnaam kiezen tussen mijn twee allergrootste passies: Reizen en Muziek. De passie voor reizen komt van mijn familie. Mijn vader heeft zelf enkele tijd in onder andere Engeland en Bangladesh gewoond, en ik heb tevens familie in Duitsland, Canada en Australië. Ook voor mijn passie voor muziek komt niet van een vreemde: binnen mijn gezin zingt of speelt iedereen een instrument. Uiteindelijk ben ik gevallen voor de vrijheid van het reizen en koos ik voor de NHTV University of Applied Sciences in Breda. Hier heb ik gekozen voor een opleiding die het reizen en het staan voor een grote groep perfect combineert: Tour manager. In feite word ik dus opgeleid tot een gids, maar aangezien het een HBO studie is, worden we ook opgeleid in het eventueel openen en runnen van ons eigen bedrijf. Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar, en als ik mijn diploma haal krijg ik mijn Bachelor in Business administration.

De opleiding tour-manager heeft mij zo ontzettend veel kansen gegeven. Zo ben ik bijvoorbeeld op plekken gekomen waar ik anders alleen van kon dromen en heb ik dingen over mezelf geleerd waar ik anders nooit achter was gekomen. Elk jaar van deze opleiding bestaat natuurlijk uit het geven van een tour, in zowel het binnen als het buitenland, om zo meer ervaring op te doen als gids. Zo heb ik onder andere tours gedaan voor groepen in onder andere Sevilla (toro del oro), Lissabon (Castelo de São Jorge), Java Indonesië (Bromo Tenger Semeru nationaal park) en enkele musea in Nederland waaronder het wereldmuseum Rotterdam en het rijksmuseum in Amsterdam. In jaar 2 van mijn opleiding heb ik ervoor gekozen om een halfjaar stage te lopen in het buitenland. Mijn keuze voor een stad was vrij makkelijk: Barcelona. Ik ben al verliefd op deze stad sinds ik er 6 jaar geleden voor het eerst kwam. Niet alleen omdat mijn eerste vriendje hier vandaan komt, maar ook omdat de stad zo ontzettend veel te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de zon, de zee, het strand, de prachtige architectuur en een fantastische geschiedenis. Elke keer als ik in Barcelona kom ontdek ik weer iets nieuws, en dat is wat deze stad voor mij zo speciaal maakt. In Barcelona heb ik van april 2016 tot en met september 2016 gewerkt voor een Nederlands fiets verhuur en tour bedrijf genaamd Budget Bikes. Hier gaf ik gemiddeld 10 tours per maand, waarbij ik groepen van maximaal 20 man op de fiets mee nam door het hart van de stad, maar deed ik ook normaal winkel werk zoals het verhuren van fietsen, de administratie, contact met klanten en de planning van de gidsen. Het is nog steeds mijn droom om later te emigreren naar Barcelona, en gelukkig heb ik een vriend die daar voor open staat. En vanzelfsprekend zou ik dan weer willen werken als gids.

Momenteel zit ik dus in mijn afstudeertraject en loop ik stage voor een agency en evenementenbureau in Tilburg. De keuze voor deze stage kwam eigenlijk voort uit de minor die ik eind vorig jaar heb gedaan, genaamd co creating events and designing experiences. Ik kon mijn passie voor muziek toch niet helemaal laten gaan en heb daarom deze stage gekozen. Dit betekent echter niet dat mijn passie voor reizen verdwenen is. Sterker nog, deze word elke dag alleen maar sterker. Er zijn zoveel landen en plaatsen die ik nog wil bezoeken. Ik wil al jaren naar Athene en heb de afgelopen tijd ook interesse ontwikkelt in landen als Kroatië, Oekraïne en Roemenïe. Als student toerisme wijk ik graag af van de bekende weg en neem ik niet vaak deel aan groepsreizen of activiteiten. Ik ontdek graag plekken op mijn eigen manier, en vind het niet fijn om mijn tijd in het buitenland alleen aan het strand of zwembad te spenderen. Ik wil ontdekken!

Tijdens het maken van verschillende reizen vindt ik het belangrijk om mijn ervaringen vast te leggen, en dit doe ik vaak met foto’s of video’s. Ik ben een ontzettende social media nerd en Instagram is daarin mijn favoriet. Ik probeer zo vaak mogelijk te posten en vindt het leuk om mensen te laten zien welke plekken ik allemaal bezocht heb. Naast het schieten van de perfecte plaatjes ben ik sinds kort ook helemaal gevallen voor het maken van vlogs/ aftermovies. Met mijn Go Pro Hero 5 probeer ik de mooiste beelden te maken, waarna ik ze vervolgens samenvoeg met de juiste muziek om een prachtige film te maken. Deze plaats ik allemaal op mijn youtube kanaal.

Ik hoop dat je nu een wat beter beeld van me hebt gekregen. Als je nog vragen hebt of je wilt graag iets meer over me weten, feel free to ask!

 

xM

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *