Travel

Waar reis ik naartoe in 2019?

Hola, daar zijn we weer! In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat ik na een moeilijke en vooral lange periode eindelijk mijn HBO bachelor gehaald heb. Wat dus simpelweg betekent dat ik nu in het diepe wordt gegooid in de zogenaamde ‘grote mensen wereld’. Ik ben me aan het oriënteren op banen, aan het kijken naar vacatures en beslissen wat het is dat ik graag wil doen in de toekomst. Maar voor we daar aan beginnen wil ik eerst nog een aantal leuke dingen gaan doen. En een groot deel daarvan staat al gepland. Ik heb het natuurlijk over reizen! Ik heb namelijk niet voor niks toerisme gestuurd en wil meer van de wereld zien. In deze blog bespreek ik daarom met jullie de tripjes die ik momenteel gepland heb staan voor 2019.

Meestal bewaar je ‘the best for last’ maar aangezien ik net een peuter ben met sinterklaas, kan ik mijn enthousiasme echt niet in de hand houden. Na 15 hele lange jaren zeuren ga ik namelijk eindelijk naar mijn bucket list bestemming nummer 1: Athene, Griekenland! Daarvoor moet ik even mijn moeder bedanken, die zo lief is om mij dit reisje cadeau te doen voor mijn slagen. Veel mensen kunnen niet geloven dat ik met zoveel mooie plekken op aarde perse naar Athene wil. Waarom niet iets buiten Europa? Een bestemming met witte stranden en een fel blauwe zee? Nou dat zit zo. Op een of andere kromme manier heb ik altijd een fascinatie gehad met Griekenland en met name de Griekse oudheid en mythologie. Ik heb nooit les gehad in dergelijke onderwerpen, alles wat ik weet komt volledig uit zelf studie. En niet om op te scheppen, maar ik kan je er best wel wat over vertellen. Ik kan niet wachten om eindelijk de verhalen te koppelen aan de daadwerkelijke bezienswaardigheden. Gelukkig hoef ik niet al te lang te wachten, aangezien we vandaag geboekt hebben voor begin Maart.

Athene, Griekenland – Akropolis

Een ander ding dat op mijn wish list stond dit jaar was het maken van een citytrip. In eerste instantie wilde ik dit alleen doen, maar een vriendin van mij was ook super enthousiast over het idee, en om eerlijk te zien: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Binnen een week besloten we spontaan onze volgende bestemming en voordat we het wisten hadden we een retourtje Praag geboekt. Ik ben vroeger wel eens in Tsjechië geweest toen ik kleiner was. Mijn ouders waren niet zo van de zon vakanties toen ik en mijn zusje nog wat jonger waren. Dus bezochten we in de zomer vaak minder warme gebieden waaronder Noorwegen, Zweden, Duitsland en zo dus ook Tsjechië. Omdat ik toen nog vrij jong was kan ik me niet veel meer van het land herinneren, dus ik ben super enthousiast om te zien wat praag te bieden heeft. We gaan in april, vliegen vroeg heen en laat terug en hebben tussen de vluchten in 1 volledige dag in Praag.

Praag, Tsjechië

Vlak voordat het ‘echte’ leven weer begint wilde mijn vriend en ik ook graag nog een keer op zomervakantie. Voor mijn vriend is er geen mooiere bestemming dan Tenerife. We gaan nu voor de tweede keer op rij, wat eigenlijk niks voor mij is, maar omdat we afgesproken hebben om een auto te huren en een aantal dag excursies te doen, heb ik toch ingestemd. Ik ben absoluut niet iemand die heel haar vakantie aan het zwembad of de zee kan liggen. 2-3 dagen prima, maar daarna begin ik me te vervelen en wil ik er op uit. Mijn vriend heeft Tenerife al meerdere malen bezocht en kent alle ins en outs van het eiland, ik daarentegen nog lang niet! Zo wil ik nog een keer naar de top van de Teide, de grootste berg van Spanje, en zijn er ook nog een aantal steden en dorpen die ik zeker de moeite waard vind om te bezoeken.

Tenerife, Canarische Eilanden – Los Gigantes

Het laatste buitenlandse reisje op de planning is een beetje een rare. Ik weet namelijk alleen wanneer we gaan en ik heb het vliegticket betaald. Mijn vriendinnen en ik gaan elk jaar op vriendinnen weekend. Tot nu toe hebben we dit altijd binnen Nederland gehouden maar dit jaar hebben we er samen voor gekozen om een keer naar het buitenland te gaan. Wat we niet veranderd hebben is dat de ‘organisatoren’, elk jaar 2 of 3 andere meiden, de enige zijn die weten waar we naartoe gaan. Op de eerste dag van het weekend verzamelen we altijd ergens en pas dan krijgen we te horen waar we naar toe gaan. Dat is dit jaar niet anders. Ergens in augustus worden we op het vliegveld verwacht en daar krijgen we vanzelf te horen waar we naartoe gaan. Ik vind het verassings element zelf ontzettend leuk, ondanks het feit dat ik het ook heel graag wil weten. Maar helaas moet ik daar nog een paar maandjes op wachten.

Nou, dat was het alweer voor nu. De 4 buitenlandse reizen die ik momenteel op de planning heb staan. Ik hoop stiekem dat ik er gedurende het jaar nog een of twee aan de lijst toe kan voegen, maar dat hangt natuurlijk ook af van mijn zoektocht naar een full-time baan. Ik weet namelijk niet wanneer ik kan beginnen, en überhaupt wanneer ik een baan gaan vinden. Hou vooral mijn blog, Instagram en Youtube kanaal in de gaten. Ik ga natuurlijk alle reisjes vastleggen en hou jullie op de hoogte van updates en eventuele nieuwe toevoegingen aan mijn reisplannen van dit jaar. Ik kan niet wachten en ben ontzettend blij met hoe 2019 nu al voor me is verlopen. Ten slotte wil ik jullie nog vragen om me zoveel mogelijk suggesties te sturen voor bovenstaande bestemmingen. Ze zijn namelijk allemaal nog vrij nieuw voor me en ik plan om het beste uit mijn bezoek te halen.

Tot volgende week!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *