Travel

Wat neem ik mee op vakantie?

Wat neem ik mee als ik ga reizen?

Op het moment dat je dit leest zit ik al lekker op Tenerife met een mojito aan het zwembad van de zon te genieten, not trying to make you jealous (sorry not sorry). Afgelopen week, toen ik druk bezig was met het inpakken van mijn koffer en voorbereiden van de vakantie, bedacht ik me dat ik na verschillende reizen een bepaalde manier van inpakken heb ontwikkeld die voor mij heel goed werkt. En het leek me leuk om deze vandaag met je te delen. Ik ga wat dieper in op wat ik precies meeneem als ik op vakantie ga en hoe ik mijn koffer inpak en organiseer om stress te voorkomen.

Kleding

Oke om heel eerlijk te zijn ben ik als het op kleding aankomt een ontzettende chaoot. Ik zou heel graag willen zeggen dat ik netjes van tevoren al mijn outfits uitzoek per dag, maar dat is niet zo. Ik denk bij kleding wel altijd heel praktisch en probeer voor elke ‘speciale’ gelegenheid minstens een outfit optie in te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een avond uiteten of kleding voor als ik van plan ben om opstap te gaan. Work-out kleding neem ik zelden mee, cause lazy. Voor alledaagse kleding zoals voor mijn reis naar Tenerife pak ik zo makkelijk mogelijk: jumpsuits/rompers en jurkjes samen met een aantal simpele shirts en korte broeken. Ik neem vaak 1 paar slippers mee, mijn sneakers voor in het vliegtuig en een wat nettere schoen voor stappen/uiteten. Als ik voor school op reis ga zorg ik ervoor dat ik genoeg representatieve kleding bij heb. Ik ben tijdens zo’n reis namelijk het visitekaartje van de NHTV en wil geen slechte indruk achter laten. Denk hierbij aan kokerrokken, een colbertje en een nette pantalon.

Ik maak van tevoren foto’s van alle kleding stukken die ik meeneem omdat ik in de week voor vertrek vaak nog veel moet wassen. Zo weet ik op het moment van vertrek zeker dat ik al mijn kleding, ook vanuit de was, in mijn koffer heb gedaan. Bonus tip, vroeger gebruikte ik vaak de app ‘Closet Space’. In deze app kan je alle foto’s van je kleding opslaan onder bepaalde categoriëen en ook borden maken voor bepaalde situaties zoals vakanties of reizen. Zo vond ik het bijvoorbeeld ook handig om in bed alvast een outfit uit te zoeken voor de volgende dag. Momenteel gebruik ik de app niet omdat ik geen tijd heb gehad om hem te updaten, maar ik heb er tijdens het inpakken wel altijd veel aan gehad! Als allerlaatste pak ik natuurlijk ondergoed, bh’s en bikini’s in.

Als ik mijn kleding in ga pakken rol ik ze op in plaats van te vouwen. Deze methode heb ik ooit op YouTube voorbij zien komen en hij bevalt me eigenlijk wel heel goed. Of het echt ruimte besparend is dat weet ik niet zeker, maar ik weet wel dat mijn kleding een heel stuk minder gekreukt uit de koffer komen wanneer ik eenmaal op bestemming ben.

Elektronica

Deze categorie heb ik door de jaren heen steeds meer weten uit te breiden en met de meest recente foto die ik heb gemaakt van alles wat ik voor deze reis mee heb qua elektronica voelde ik me toch wel een beetje een tech nerd. Ik zal je even meenemen door wat er qua elektronica echt mee moet met mij op vakantie. Kleine disclaimer vooraf: Ik probeer in geen enkele manier op te scheppen over de hoeveelheid technologie die ik heb. Een aantal dingen heb ik cadeau gekregen voor verjaardagen maar voor de meeste heb ik zelf heel hard gewerkt en betaald met mijn eigen geld.

  1. Go Pro

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat ik het superleuk vind om mijn reizen vast te leggen. Momenteel heb ik geen professionele camera maar film ik alles voornamelijk met mijn Go Pro Hero 5. Hiermee krijg je supertoffe beelden en kun je ook onderwater dingen vastleggen. De Go Pro is vooral fijn omdat hij supercompact is en daardoor in vrijwel elke tas past. Je hebt de optie om te filmen of foto’s te maken in verschillende hoeken (zoals fish-eye) en de Go Pro Hero 5 heeft zelfs geen behuizing nodig om onder water te gaan, al moet je er wel voor zorgen dat alle openingen en klepjes dicht zijn. Anders loopt er alsnog water naar binnen.

  1. Vlog Camera

Mijn vlog camera heb ik al wat langer maar ik heb hem een tijdje niet gebruikt. Dit omdat ik aan mijn Go Pro meer dan genoeg had. Maar omdat er door jullie vaak om een echte praat vlog gevraagd word heb ik besloten om hem voor deze reis weer mee te nemen. De vlog camera die ik momenteel gebruik is een Lumix en ik neem hem altijd mee in de rode case van de action die je ook op onderstaande foto ziet staan. Het fijne aan deze camera is dat het scherm kan kantelen waardoor je jezelf kunt zien als je in selfie stand aan het filmen bent.

  1. Ziyun Gimbel Smooth Q

Een wat? I know, klinkt als een hele mond vol maar hij is superhandig. Een makkelijker woord voor de Gimbel Smooth Q is stabilisator en dat is ook precies waar hij voor is. Hij stabeliseert het beeld van een telefoon of in mijn geval de Go Pro waardoor je minder snel bibberende beelden krijgt. Dit was toch wel mijn grootste ergernis wanneer ik beelden aan het editen was. Ik gebruik hem deze vakantie voor het eerst en ben er heel erg enthousiast over. De grijze gitaarkoffer achtige case op de foto is de reisbehuizing van deze stabilisator.

  1. Go pro body

Met deze body is het mogelijk om je Go Pro voor op je borst te bevestigen. Zo kun je makkelijk handsfree filmen tijdens bijvoorbeeld het fietsen of het rijden van een quad/ motor.

  1. Go pro mounting case

Deze case is nodig om de Go Pro vast te schroeven op de verschillende attributen zoals de body of een selfiestick. In de zwarte ronde case op de foto zitten de verschillende schroeven waarmee ik de Go Pro vast kan zetten.

  1. Go pro koffer

Ik bewaar zowel mijn Go Pro als de bijbehorende attributen in deze case. Hierdoor blift het allemaal bij elkaar en georganiseerd. Alleen de body doe ik los omdat deze te groot is voor de koffer. In de toekomst wil ik graag een Go Pro rugzak aanschaffen zodat ik echt alles bij elkaar kan houden.

  1. Go pro stick

Voor de Go Pro heb ik twee verschillende sticks. Een lange uitklapbare selfiestick en een dobber. Als ik reis neem ik vaak alleen de kleine oranje dobber mee, te zien op de foto. Dit omdat deze veel ruimte bespaard en omdat de uitklapbare selfiestick niet zo goed tegen water kan. De dobber zorgt er tevens voor dat als je je Go Pro in het water laat vallen, hij vanzelf weer naar boven komt.

  1. Macbook air+ oplader

Nu ik meer bezig ben met bloggen en YouTube probeer ik zoveel mogelijk mijn laptop mee te nemen. Als ik dat tenminste veilig genoeg vind. Nu zitten we in een hotel met eigen sleutel. Ik zou het minder prettig vinden om mijn laptop mee te nemen naar plekken waarvan ik weet dat hij snel gestolen zou kunnen worden. De oplader spreekt natuurlijk voor zich;) Momenteel is het voor mij ook belangrijk om mijn laptop mee te hebben omdat ik vol in mijn afstudeerfase zit en nog aan mijn scriptie moet werken.

  1. Externe hard drive

Last but not least: de externe hard drive. Deze neem ik mee voor de Go Pro beelden. Go Pro bestanden zijn erg groot, vooral wanneer ik in 1080p of 4k film. Mijn computer heeft daar niet genoeg geheugen voor dus gebruik ik als extra opslag mijn externe hard drive van 1 terrabyte

Organisatie: Handbagage & ruimbagage

Nu ik alles bij elkaar heb en weet wat ik mee ga nemen is het tijd om in te pakken. Zoals ik al eerder zei gebruik ik de rol methode voor mijn kleding. Deze gaan in de linker kant van mijn koffer. Sierraden, ondergoed en bikini’s kan ik kwijt in de middenflap. Hier zitten genoeg vakjes in om deze allemaal netjes te kunnen organiseren. Aan de rechterkant van mijn koffer komt de rest: Schoenen, make-up, beauty producten en momenteel ook mijn Herballife shakes, omdat ik op dieet ben. Qua elekronica stop ik alleen de dingen met een hard case in mijn koffer: Mijn Go Pro en de Gimbal Smooth . Ik weet dan zeker dat deze goed beschermd zijn tegen het eventueel vallen van de koffer of wanneer er op het vliegveld mee gegooid word (It happens, heb het al meerdere malen gezien!). In mijn handbagage gaan automatisch de andere elektronica: mijn laptop + oplader, vlog camera, telefoon en de oplader daarvoor. Ook mijn oortjes stop ik in een aparte case in mijn handbagage zodat deze niet in de war raken. Wat ook in mijn handbagage gaan zijn wat tijdschriften, een boek, mijn portomonee, paspoort en een schrift om in de schrijven. Wat ik tegenwoordig ook vaak meeneem is een leeg flesje water zodat ik deze na de bagage controle kan vullen op het toilet.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en dat je er eventueel iets aan hebt gehad! Ik kan me heel goed voorstellen dat inpakken een hoop stress oplevert voor sommige, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je een vaste routine gebruikt dat je een stuk rustiger wordt. Zoals ik al zei zit ik momenteel met mijn vriend op Tenerife en kom ik over 2 weken weer thuis. Ik ben van plan om zoveel mogelijk te filmen en ook kunnen jullie binnenkort weer een Tenerife post verwachten. Talk to you soon!

 

xM

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *